Geen vuurwerkverbod – BVNL wil jaarlijkse traditie behouden

BVNL vindt een algeheel vuurwerkverbod vooral een kinderachtige overheidsbemoeienis, die bovendien opnieuw voorbij gaat aan het échte probleem: de falende aanpak van gevaarlijk, illegaal vuurwerk. Laten we de incompetentie van de overheid niet afschuiven op de burger, die daarvoor moet boeten door onzinnige maatregelen en restricties. Weer een nationale traditie die moet wijken voor de politieke beeldvorming?

Niet als het aan BVNL ligt. Illegaal vuurwerk moet keihard worden aangepakt, maar burgers moeten tijdens de jaarwisseling gewoon zelf normaal siervuurwerk kunnen blijven afsteken. Bovendien is er goedbeschouwd al een vuurwerkverbod: er mag tenslotte alleen vuurwerk worden afgestoken op daarvoor aangewezen tijden en sinds 2020 geldt er een verbod op categorie F3 vuurwerk.

Het is alleen bedoeld voor linkse beleidsmakers om uw vrijheid nog verder aan banden te leggen. Alles moet gereguleerd en voor u bepaald worden, pas dan zijn deze partijen tevreden. Vliegen, autorijden, vlees eten, vuurwerk, het mag straks allemaal niet meer, zogenaamd onder het mom van de volksgezondheid en de veiligheid. Maar vuurwerk afsteken met oud en nieuw is en blijft wat BVNL betreft een onderdeel van de Nederlandse cultuur